Vårt mål

Kontakt oss

Vår visjon er å gjøre det vi kan for å skape interesse for en aktiv bruk av naturen og lære denne å kjenne. Naturen er en viktig ressurs for vår egen helse og muligheten til avkobling, og den må også tas godt vare på for å sikre levevilkårene til dyr, fugler og naturmangfoldet. Fri og Vill ønsker å gjøre flotte naturopplevelser tilgjengelig for folk flest og senke terskelen for å komme seg ut på langtur. Dette gjør vi ved å holde prisene så lave som mulig og vi stiller med alt kostbart friluftsutstyr – prøv først, investér senere!

Utenfor allfarvei

Våre turer går utenom stier, hytter og veier og i områder hvor det ikke ferdes så mange mennesker. Det er det enkle og tøffe friluftslivet som er i fokus. Telt, gapahuk eller under åpen himmel, dét er overnattingen vi tilbyr. Det er fortsatt noe villmark igjen i Norge, og denne ønsker vi at du skal få oppleve

Læring, mestring og utfordring

Turer og ekspedisjoner arrangert av Fri og Vill gir deg nødvendig trening og kunnskap om navigering i ukjent terreng, ernæring på langtur, bekledning og grunnleggende innføring og trening i det meste som har med et aktivt friluftsliv å gjøre. På tur med oss vil du trolig også forbedre din evne til problemløsning, utvide kreativiteten og få en generell helsegevinst. Mobilen er kun et kamera der vi ferdes, så oppstår det utfordringer underveis er det ingen å ringe, vi løser det i fellesskap.

Vi arrangerer opplevelser hele året og kan skreddersy turer ut ifra hva du ønsker å oppleve og hvilken erfaring du har. Hver årstid og måned har sin sjarm, og det slår aldri feil å tilbringe noen dager ute fjernt fra sivilisasjonen, der ville dyr og fugler blir dine naboer istedet.

Hvem er vi

Gründer og daglig leder Christer Wærdahl startet selskapet i august 2019, da var det på høy tid å realisere en mangeårig drøm.Christer er oppvokst i skogkanten i Trondheim og fikk tidlig sansen for friluftslivets gleder.

Han har en lidenskapelig interesse for natur og dyreliv, og har i over 30 år vandret rundt i norske skoger og fjell. Oftest med sekk og fiskestang, og når høstfargene gjør sitt inntog, med hagla eller rifla på jakt etter små- og storvilt. Christer har en forkjærlighet for friluftslivet vinterstid, en tid da dessverre alt for mange sitter hjemme eller bare drar på dagsturer. Opplevelsene i skogen eller på høyfjellet på vinteren er eksepsjonelle i forhold til lyset og stillheten, og på mange måter kan man ha det mer komfortabelt enn på sommerturer.

Christer er utdannet befal i Forsvaret og har jobbet som instruktør og nestkommanderende på rekruttskole. Han har også jobbet som offiser i Norges NATO-styrker i Bosnia. Han er sivilt utdannet som bachelor i matteknologi, og har siden den gang jobbet i lederposisjoner i ulike yrker. En rød tråd i alle jobbene har vært personalledelse, med fokus på utvikling av enkeltmennesker, team og prestasjonskulturer.

De tre andre faste ansatte er Buddy, Brandie og Barney, hunder av rasen Alaskan Malamute. De bidrar med pulkene på vinterturer, kløvsekken på sommerturene og sørger for god stemning til enhver tid.

Fri og Vill har ellers et nettverk av erfarne friluftsfolk som leies inn ved behov

«Helse, rikdom og glede rommes i det ene ordet: Friluftsliv»

Mikkjel Fønhus (1894–1973)