Project Description

Tilgjengelig frem til 11.april 2021

Lær navigasjon i ukjent terreng, å finne gode leirsteder og hvordan få det komfortabelt ute i kaldt vintervær.

Vi går på ski og sover i telt både i skogen og over tregrensen. Turen passer for de fleste som har en del erfaring med å gå på ski, men som ikke har prøvd eller har lite erfaring med overnattinger ute vinterstid. Du vil lære de viktigste rutinene ved å ferdes ute på vinteren, bla riktig bekledning, ernæring, oppsett av camp og smarte rutiner for å få det komfortabelt. Er været medgjørlig sover vi under åpen himmel til lyden av et sprakende bål.

Lengden på dagsetappene avhenger av snøforhold og deltakernes fysiske form, vi jobber oss fremover som gruppe og løser utfordringene underveis sammen. Det vil også være med 1-2 polarhunder som også bidrar med å trekke pulkene – eller deg!

Turene på 4 overnattinger eller mer foregår i Skjækerfjella, med start ved Lustadvatnet i Steinkjer kommune. Kortere turer foregår enten i Meråker eller Selbu, avhengig av snøforhold, startpunkt avtales nærmere.


Vi stiller med vintertelt og alt nødvendig teknisk utstyr (pulker/spader/stormkjøkken) Om du ikke har en skikkelig vinterpose kan du låne av oss (inkludert vaskbart innertrekk av hygieniske hensyn). Vi har også noen par ekstra med ski og skisko om det trengs.

Covid-19: Av smittevernhensyn får alle deltakere eget telt med mindre de er fra samme husholdning. Avstand opprettholder vi enkelt i det fri, det medbringes desinfeksjonsmidler og alle får eget personlig bestikk

Turfakta

Datoer: 15.1-17.1.2021 22.1-24.1.2021 28.1-31.1.2021 4.2-7.2.2021 11.2-15.2.2021 18.2-22.2.2021 Andre datoer på forespørsel

Varighet: 2-5 dager/ netter

Antall personer pr tur: 2 til 6

Pris: fra 700,- pr. pers. /døgn. Middag og lån av utstyr er inkludert.

På forhånd sender vi ut gode tips til energirike og mettende frokoster og lunsjanbefalinger, samt pakkelister for klær og utstyr.

Bestill
Spørsmål om turen?